Детски площадки и достъп за инвалиди до стадиона поискаха разградчани

Публикувано на февруари 11, 2011

Възстановяване на две детски площадки и осигуряване на достъп за хората с увреждания до Градския стадион – това бяха исканията на разградчани, поставени по време на публичното обсъждане на проектобюджета за 2011 г.

Площадките до библиотеката и до зад пощата са включени в плановете ни за тази година – увери кметът Денчо Бояджиев. За направата на едната ангажимент е поела фирма „Амилум”, за другата строителен предприемач, изградил кооперация в непосредствена близост до мястото, където беше площадката, ще осигури част от средствата.

Достъп за инвалиди вероятно ще има на новия Градски стадион, който футболният клуб „Лудогорец” ще строи – каза още Бояджиев.

Той уточни, че сред заложените дейности в бюджета на общината през тази година е поставянето на асансьор за хора с увреждания в ДКЦ-І, такъв ще има и в зала „Филхармония”.

През настоящата година имаме готовност да представим пред финансиращи органи проекти за 40 000 000 лв. – съобщи заместник-кметът на Разград Любомир Цонев. По думите му голяма част от тях ще се реализират през следващия кметски мандат.

Проектобюджетът е добра основа за работата на администрацията за изграждане на нова, съвременна визия на Разград – каза кметът Бояджиев. Сред приоритетите е доизграждането на централната пешеходна зона – между КНСБ и магазин „Хранкомерс”, както и ремонт на пътя от жп-гарата до село Липник.

Освен допълнителни средства по от европроекти местната управа очаква и повече собствени приходи от имуществени данъци и продажба на общински имоти. Заложените приходи са 15 000 000 лв. при план за миналата година от 11 390 000 лв.

Общият обем на бюджета е 31 289 000 лв., което е с 581 000 лв. повече от плана за 2010 г.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,