Борисов почерпи Разград с кебапчета от спечелен бас

Публикувано на юни 6, 2011

Премиерът Бойко Борисов изпълни обещанието си към разградчани да почерпи с 10 000 кебапчета, ако местният футболен тим влезе в А група. Оказа се, че кебапчетата са от бас на премиера със собственик на верига, десетина готвачи започнаха да ги приготвят на специални скари край Градския стадион часове преди последния мач на „Лудогорец” в Б група.

Достойно за похвала нарече премиерът начинанието на спонсора на „Лудогорец” Кирил Домусчиев да ремонтира стадиона в Разград по европейските стандарти. Тези момчета не заслужават да ритат в тресавище, каза Бойко Борисов. За последния мач на тима в Б трупа теренът беше подгизнал след изсипал се пороен дъжд над Разград в ранните следобедни часове. Ремонтът официално започва утре, но още тази вечер багер бутна едната врата, после Домусчиев удари бутилка шампанско в него, за да започне на късмет ремонтът: „С официалните лица, начело с премира, да открием през лятото и тренировъчния комплекс, това за мен е най-важното, защото там ще играят децата и ще се развиват бъдещите футболисти на България”.

Домусчиев каза още, че за него е еднакво важно тимът да побеждава и да е пълен стадионът. Пред близо 6000 души „Лудогорец” победи „Брестник” с 1:0. Голът вкара от дузпа влезлият през второто полувреме Мирослав Антонов. Преди това той бе спънат в наказателното поле. В мача бяха раздадени общо седем жълти картона.

Играта не беше лоша, коментира президентът на БФС Борислав Михайлов. Той връчи медалите на всички футболисти от “Лудогорец”, както и купата за първенец в Източна Б група. Капитанът Тодор Колев я отнесе в официалната ложа при благодетеля на „Лудогорец” и при министър-председателя.

На стадиона Бойко Борисов изпълни едно свое обещание от миналия октомври – да почерпи разградчани за влизането в А група. Десетте хиляди кебапчета се оказаха спечелени от стар бас на премиера със собственик на верига ресторанти. Залогът бил за игра на тенис: „Понеже аз изпълнявам обещанията си, обещах кебапчетата, които спечелих от Орлин. Да ви е честито! Весел празник!”

Към мезето Домусчиев добави бира, безалкохолни напитки, минерална вода и айран за всички фенове. Фойерверки, концерт на поп фолк звезди продължиха празника за Разград, през целия ден над града летеше делтапланер с транспарант с надпис „Лудогорец”.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,