Плевенчанка пребори капанки и спечели награда в конкурс за кисело мляко

Публикувано на юли 22, 2011

21-годишната Весела Валентинова от Плевен спечели награда в конкурса за домашно кисело мляко традионни ястия с мляко. Младата кулинарка се състезава в един от трите раздела на конкурса – за десерти с кисело мляко и тестени изделия. Надпреварата е част от Панаира на киселото мляко и в него участват състезателки от Разград и близките капански села. Плевенчанката се представи със сладкиш с извара, журито й присъди трета награда за вкусния сладкиш. Момичето разказа, че има баба в Гецово и от нея се е учило да готви, възрастната жена е сред носителите на призови места в първото издание на този конкурс преди 10 години.

В раздела на Весела първо място получи Анета Иванова, тя е победител и в раздела „Ястия с мляко”. Според журито, председателствано от д-р Дениза Боянова от Агенцията за безопасност на храните, най-вкусното домашно кисело мляко е заквасила Рая Неделчева.

Над 90 ястия участваха в конкурса в Етнографския музей, част от тях бяха дегустирани и от публиката, а други майсторите-готвачи си прибаха у дома.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,