Цветан Минков от ПМГ – победител в национално математическо състезание

Публикувано на ноември 24, 2011

Осмокласник от Разград е победител в своята възрастова група в Националното математическо състезание „Вергил Крумов”, което традиционно се провежда в Силистра.

Цветан Минков не за пръв път носи слава на ПМГ”Акад. Никола Обрешков”, първите му призове от национални математически турнири са още от миналата година, когато бе ученик във вече закритата паралелка, по-известна като подготвителна. Цветан бе и сред най-добрите в страната на кандидат-гимназистките изпити, получи пълна шестица по математика и 5,93 по български език и литература.

Призът от крайдунавския град е първата награда за момчето от Веселец за тази учебна година.

Състезанието в Силистра носи името на бивш учител в тамошната математическа гимназия. Братът на Вергил Крумов – Никола Кръстев,завеща на училището средства в размер на 40% от доходите на земеделски земи. Завещанието се управлява от църковното настоятелство на Светия храм “Св.св. Петър и Павел”- гр.Силистра. Според клаузите на завещанието средствата са предвидени за провеждане на математическо състезание “Вергил Крумов” и подпомагане на изявени деца от гимназията в областта на математиката.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook