Съветниците от Разград подкрепят протестите на зърнопроизводителите

Публикувано на ноември 30, 2011

С декларация в подкрепа на зърнопроизводителите излезе Общински съвет-Разград. Документът, иницииран от Синята коалиция, получи гласовете на групите съветници от БСП и ДПС. Призивът правителството да спази ангажиментите си към земеделците, не подкрепиха само от ГЕРБ.

Нарушаването на финансовата рамка в зърпроизводителния  сектор ще рефлектира върху собствениците на земи, които чакат ренти – обясни вносителят на докладната записка Иво Димитров от Синята коалиция.

Зърнопроизводителите създават голяма част от брутния продукт на местната икономика в Лудогорието, генератор са на работни места, от които зависят доходите на хиляди хора в региона – аргументира се още местният парламент.

Декларацията бе подкрепена от 18 съветници от Синята коалиция, БСП и ДПС, които оформят настоящото мнозинство в местния парламент. Най-голямата група съветници – тази на ГЕРБ – бе против подкрепата за зърнопроизводителите. Документът е адресиран до председателя на парламента, премиера, председателите на парламентарни групи, финансовия министър Симеон Дянков и земеделския Мирослав Найденов.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook