В Разград „Часът на Земята” започва още утре

Публикувано на март 30, 2012

Още утре започва „Часът на Земята” в Разград. Градът за четвърта поредна година се включва в събитията, посветени на глобалната инициатива, свързана с опазването на околната среда.

Музикално-поетичната импресия, която е съвместната инициатива на ПМГ„Акад. Никола Обрешков” и Регионална библиотека „Проф. Б. Пенев”, ще се проведе утре от 17,30 ч. в отдел „Изкуство” на библиотеката.

Ден по-късно, когато цялата планета отбелязва „Часът на Земята” Разград отново ще е съпричастен. Между 20,30 до 21,30 ч. на площада пред Общинския културен център Градският мажоретен състав към ЦРД ще покаже своето светлинно шоу „60 мажоретки в 60 минути”. По същото време за 1 час ще бъдат изгасени светлините в сградата на общинската администрация, градските културни институти и художественото осветление на културните паметници.

Община Разград се обръща към всички жители и ги призовава да подкрепят инициативата „Часът на Земята”, като изгасят осветлението в домовете си за 1 час на 31 март от 20,30 до 21,30 ч. Нека покажем съпричастност и да демонстрираме нашата гражданска позиция. „Аз правя, ти действаш” е символичен жест, чрез който ние, гражданите на Разград, заявяваме категорично, че ни е грижа за бъдещето на нашия общ дом – Земята – призовават от община Разград.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook