Десетгодишен талант от Разград с награда от национален конкурс

Публикувано на април 17, 2012

Десетгодишният Раян Иванов от Разград е победител в своята възрастова група в националния литературен конкурс „В една вълшебна звездна нощ”. Журито на конкурса, който е част от ХІV-ия Национален фестивал на книгата в Сливен, е оценило като най-добър в раздел проза разказът на Раян „Тайната стая”. Официалното награждаване от конкурса е на 11 май в Драматичния театър в Сливен. Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник – уточняват организаторите.

За два месеца това е второ участие и втори приз за Раян от литературен конкурс. През февруари за разказа си „Обратният свят” той спечели трета награда в конкурса за творчество „Моите детски мечти”, организиран от Националния дворец на културата и Министерството на образованието.

Раян Иванов е роден на 4 октомври 2001 г. в Разград. Ученик е в ОУ„Никола Йонков Вапцаров”-Разград. Интересите му са предимно в областта на изобразителното изкуство и литературата. Рисува от петгодишна възраст, пише разкази от седемгодишен. Посещава клуб „Репортери” в Центъра за ученическо техническо и научно творчество, от чието име са явява на конкурси.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook