Отначало започва делото за удавената в басейн Ива

Публикувано на април 20, 2012

Апелативен съд-Варна отмени четирите оправдателни присъди по процеса за удавеното в басейн в Разград момиче и върна делото на Окръжен съд-Разград за ново разглеждане от нов състав.

Магистратите от втора инстанция считат, че са извършени съществени процесуални нарушения в съда в Разград. Това е станало, когато по време на процеса е променено обвинението срещу четиримата подсъдими, а не им е дадено право да дадат обяснения по новото обвинение.

Обвиняеми по делото бяха: техническият ръководител на фирмата-изпълнител на строителните работи на басейна „Нола 7″ Златко Маринчев; проектантът от същата фирма Николай Попов; шефът на фирмата, упражнила техническия надзор Теодосий Тошев; неговата служителка Дочка Дочева – 2 години и 10 месеца с 4 години изпитателен срок.

Процесът бе за причиняване на смъртта на 12-годишната Ива Христова поради немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.

Момичето се удави през юли 2009 г., условните присъди бяха произнесени през декември 2011 г. Преди старта на делото споразумение с прокуратурата сключи петата подсъдима – управителката на хотел „Аква Холандия” Нурджан Ибрям, то бе за условна присъда.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,