Делото срещу д-р Кара стигна до Апелативен съд

Публикувано на април 20, 2012

И прокуратурата, и родителите на починало 4 дни след раждането си бебе са оспорили оправдателната присъда, произнесена от Окръжен съд-Разград. Това стана ясно днес от съобщение на пресслужбата на Апелативен съд-Разград.

Подсъдима в процеса бе д-р Ергюз Мустафа от АГ-отделението на МБАЛ-Разград, лекарката е по-известна като д-р Кара. Обвиненията срещу нея бяха две: за причиняване поради немарливо изпълнение на лекарската професия на смърт по непредпазливост на недоносеното бебе на Васвие и Билял Билялови от село Острово и за искане на облага в размер на 250 лв.

От пресслужбата на Апелативен съд-Разград уточниха, че на втора инстанция делото е гледано днес. Прокуратурата настоява, че разградският съд не е анализирал причинно-следствената връзка между смъртта на недоносеното бебе и умишленото нарушаване на правно регламентираното задължение на лекаря при преждевременно раждане да осигури екип от специалисти.  В протеста на прокуратурата се настоява и за наказание, свързано с неправомерно поисканите от д-р Мустафа 250 лева за израждането на бебето. Жалба срещу оправдателната присъда на Разградския окръжен съд са подали и родителите на починалото дете, чийто граждански иск в размер на 100 000 лева е оставен без уважение от първата съдебна инстанции.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,