Дисквалифицираха „Пътно строителство” от търга за уличните ремонти

Публикувано на април 20, 2012

Една от двете фирми, участващи в конкурса за малка обществена поръчка с предмет „Ремонт на улици в населените места на община Разград”, бе отстранена от конкурса днес.

Това стана непосредствено преди отварянето на офертите за уличните ремонти. Председателят на петчленната комисия заместник-кметът Ценка Таракчиева обясни, че един от документите на „Пътно строителство” не отговаря на минималните изисквания за подбор на участниците. Представител на фирмата апелира да се отвори ден по-рано заведено писмо в деловодството на община Разград, което би изчистило неяснотите, но комисията реши, че са изпуснати всички срокове за това и не отвори писмото.

Така на практика печели единственият конкурент – „Строймонтаж”, но най-вероятно ремонтите в Разградско няма да започнат скоро, тъй като от отстранената фирма уточниха, че първо ще напишат ново писмо до кмета Денчо Бояджиев, а най-вероятно и ще обжалват решението на комисията.

Стойността на малката обществена поръчка е 330 000 лв., всяка година около тази сума са ремонтите на улиците в общината – каза Таракчиева.

Dariknews.com

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook