Софиянци от Разград се завръщат за дербито с „Литекс”

Публикувано на април 22, 2012

Два фен клуба на „Лудогорец” ще пеят за победа на тима от Разград на дербито с „Литекс” утре на „Лудогорец Арена”. Освен местните запалянковци, с нов тъпан и транспаранти на стадиона ще е и фен клубът от София – съобщи неговият председател Цветан Димов.

Столичани с разградски корени създадоха фен клуб на любимия тим на Празника на Разград – 28 януари. Тогава бяхме 27, сега сме около 100 – каза Димов. Освен свързани с Лудогорието хора, за фенове се записали и десетина кореняци столичани – допълни той. До дни ще излезе съдебната регистрация на фен клуба, след което привържениците на „Лудогорец” смятат да поискат от Столична голяма община помещение, което да ползват за клубна база.

Представители на фен клуба на „Лудогорец” в София са били на всички мачове със столичните отбори, както и на тези в близките до местоживеенето им населени места, а също и на тренировки на тима,  когато през зимната подготовка футболистите бяха в комплекс „Царско село”. Вече се подготвят за финала на Купата на България, който се очаква да е в Бургас, а някои вече са подали заявления за издаване на паспорти, за да могат да последват отбора, ако в евротурнири се падне с тим от страна извън Европейския съюз – Русия или Турция например.

Димов заяви, че скоро ще бъде създаден и фен клуб на „Лудогорец” във Варна, организираните запалянковци очакват на официалния сайт на тима да бъдат публикувани координатите им.

„Благодарни сме на братя Домусчиеви за радостта, която създават не само на съгражданите ни, но и на всички, които обичат добрия футбол – каза още председателя на софийския фен клуб на „Лудогорец”. „Една от задачите ни е да покажем, че в Разград има интелигентна публика и желаем да го докажем на спорната и футболната общественост в страната” – завърши Димов.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook