1020 лева за сирачета събра благотворителен концерт на Езиковата

Публикувано на април 26, 2012

Близо три пъти повече пари от миналата година събра благотворителният концерт, организиран от две паралелки на Езиковата гимназия в Разград. Чек за 1020 лв. бе връчен в края на проявата на представител на Дома за медико-социални грижи в Разград.

С играчки за 400 лв. учениците от миналогодишния 9″а”-клас от ГПЧЕ”Екзарх Йосиф” посетиха в Деня на детето възпитаниците на Дома за медико-социални грижи, тази година парите са повече, и съпричастните към благотворителната инициатива са повече, и залата за концерта бе по-голяма, но се препълни.

Тазгодишните 9″а” и 10″а” са основните инициатори за провеждането на благотворителния концерт, таланти и от други паралелки излязоха на сцената на Общинския културен център. Пяха, танцуваха и представяха сценки от ученическия живот.

В концерта участваха и: танцова формация „Феникс”, Хорова формация към читалище „Развитие” и Средношколската формация към Капански ансамбъл. Община Разград предостави безплатно залата, а Капански ансамбъл – озвучаването.

От билети и касичката на входа на ОКЦ децата, решили да помагат на деца, събраха 1020 лв.

Символично чекът на представителя на социалната институция Таня Грозева връчи училищният директор Пейчо Георгиев. Урок за възрастни нарече той инициативата на младите.

На сцената се качиха и няколко от възпитаниците на социалната институция. Докато концертът завършваше с общо изпълнение на „Ние сме светът, ние сме децата” малките момчета и момичета се от Дома се радваха на балоните от украсата.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook