„Лудогорец” в Топ 3 на Европа за златни резерви и в Топ 5 по голеади

Публикувано на май 4, 2012

Английски футболен сайт нареди „Лудогорец” в няколко престижни класации по спортно-технически показатели, като най-престижна е позицията в подреждането за най-много голове, вкарани от резерви.

Според сайта www.footballzz.co.uk повече попадения от тима от Разград имат само резервите на „Динамо” – Загреб и „Аякс”, съответно 18 и 16, „Лудогорец” са с 15 гола. Златните резерви на втория в класирането на „А”-футболна група намират място и в индивидуалните класации. С петте си гола за 10 мача бразилецът Кишада е под №4 в Европа, най-много – 8 гола – е вкарал сърбинът Неманя Никулич от „Видеотон”-Унгария. Кишада вкарва гол на всеки 53 минути игра – сочи статистиката и по този показател той се нарежда под №6 в Европа, в тази подредба има още двама лудогорци – Кабаселе вкарва на всеки 79 минути, а Иван Стоянов – на 91.

Пето място на Стария континент заема „Лудогорец” по голеади – победи с 3 и повече гола в мач. Тимът от Разград има 11 подобни победи от 26, „Реал”-Мадрид – 19 от 36 мача, „Барселона” – 14 от 36, „Манчестър Сити” – 13 от 36, „Аякс” – 13 от 36. Непосредствено след „Лудогорец” в тази класация е „Байерн”-Мюнхен.

На 14-то място са разградчани в още една класация, водена от Белия балет – за най-много вкарани голове средно на мач – 3,19 са те за „Реал”-Мадрид, за „Лудогорец” са 2,46.

Само в една от класациите на английския сайт „Лудогорец” е изпреварен от друг български тим. ЦСКА е с повече – 9 – поредни победи и е на 11-то място, а разградчани и „Левски” делят с „Бенфика”, „Ювентус” и „Манчестър Юнайтед” 17-та позиция с по 8 поредни победи. Водач е „Селтик” със 17 победи една след друга.

На всеки 58 минути „Лудогорец” отбелязва гол и това го поставя заедно с ЦСКА под №22 в класация, в която водачи са кипърския „Лимасол” и два отбора от Прибалтика.

Отново заедно с ЦСКА, но и с „Цървена звезда” „Лудогорец” е на престижна позиция и по най-добра отбрана, допуснала 15 гола в първенството, водачът „Екранас” от Литва е с 3 допуснати гола, но само в 10 мача.

„Реал”-Мадрид е с най-добрата атака в Европа със 115 гола в 36 мача, „Лудогорец” е на 44-то място с 64 гола в 26 мача, колкото има и „Наполи”, но в 36 мача.

Част от класациите на английския сайт първо се появиха във форума на www.gong.bg, публикувани от потребител с ник D.Georgiev.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook