Разградски талант с медал и от Търново

Публикувано на май 16, 2012

Патриция Колева от Разград завоюва престижното звание Национален шампион и бе удостоена със Златен медал, в категория „Индивидуален изпълнител“ от ІІІ-ия Национален шампионат по народните изкуства „Евро Фолк 2012“ във  Велико Търново. В музикалната надправара петокласничката е участвала отново с песента „Море” на Кичка Бодурова, с чието изпълнение преди седмица бе отличена в национален радиоконкурс.

Организаторите на Шампионата, продуцентът на Evro Folk Academy и журито я отличиха и с препоръка за участие през лятото в Световния шампионат „World Folk” в Несебър и Слънчев бряг. В диплома се посочва, че нейното изпълнение съдържа художествена стойност и въздействащ заряд, които заслужават да се изнесат пред българската и световна общественост. Патриция получи и Грамота за съществен принос при съхранение и развитие на българските традиционни изкуства.

Наред с тези отличия Патриция Колева взе участие и в рамките на ХVІ-ото издание на Старопланински събор Балкан Фолк 2012. Стана носител на  Почетния знак. Удостоена бе със званието Лауреат на Балкан фолк 2012. Поканена бе да участва във вечерния гала – концерт, по време на който бе закрит музикалния форум в старата ни столица и получи диплом за участието си. Изпълнението на Патриция Колева бе директно предавано по Световната интернет телевизия.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook