Жилищен блок потъва в Разград

Публикувано на май 16, 2012

Жилищният блок „Аврора 2” в Разград е на път да се разцепи заради вода, която се събира около него и подкопава основите му. Сградата е на повече от 25 години, в избените помещения човек може да пъхне ръката си почти до рамото, блокът започва да се отлепя и от съседната сграда.

Последната капка, която прелива чашата на търпението на живеещите в блок „Аврора 2″ в Разград, е реализацията на европроект, който цели благоустрояване на седем крайни квартала. По инициативата в района са изградени детски площадки, поставени са пейки, около всички блокове са поставени нови плочки, без един – „Аврора 2″. До блока стигат два тротоара и свършват непосредствено преди сградата. Така точно пред блока остава стар напукан бетон, дълбока шахта и ръбести бордюри – разказват Георги Георгиев и Калин Костадинов.

Така мястото, където пред другите блокове има плочки, остава още по-ниско спрямо останалите сгради в региона и отново се превръща във водосбор, както и досега. Потокът, намалял, но когато зад блока издигнали детска площадка, отново се увеличил.

Достъпът за детски и инвалидни колички до „Аврора 2″ е почти невъзможен. Вече има и инциденти с паднали минувачи.

 

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook