В неделя пристигат побратими №12

Публикувано на октомври 22, 2012

Седемчленна делегация от турската община Одунпазаръ пристига в Разград утре – съобщиха от пресцентъра на община Разград. Тя е най-новият, 12-и, град-побратим на Разград, а целта на визитата е ръководствата на двете местни управи да подпишат протокол за съвместните си дейности през 2013 г.

Турската делегация се води от кмета на Одунпазаръ Бюрхан Сакалъ, в нея участват и негов заместник, както и петима общински съветници.

Гостите на Разград пристигат утре, подписването на протокола е насрочено за 10,30 ч. в понеделник в Художествената галерия „Проф. Илия Петров”. В документа се предвиждат общи дейности, свързани с културен и образователен обмен, с предстоящи бизнеспосещения, организирани от Търговско-промишлените палати на двата града.

След протоколната част от визитата си турската делегация ще посети „Абритус” и „Сборяново”, както и други забележителности на Лудогорието.

Двете общини се побратимиха преди месец, по време на визита на Бояджиев в Одунпазаръ, общината е съставна на турския град Ескишехир.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook