И 76-годишни се включиха във фестивала на ученето през целия живот

Публикувано на октомври 22, 2012

76-годишната баба Еленка от клуба на спортистите и туристите-ветерани „Златна есен” бе сред най-възрастните участници във фестивала на ученето по проекта NELLII – Network for Effective Lifelong Learning Initiatives and Information. Тя бе сред 16-те дами, които вземаха уроци по танц с помпон и пой в Центъра за работа с деца. С помощта на момичетата те подготвят танц, с който ще се явят на преглед на художествената самодейност в НДК.

В съседното помещение в базата на ЦРД – в кръжока по рисуване – пък майките научаваха нещо от децата си. В екипи по двойки те изработиха картички, „учителите” бяха между 5 и 8-годишни.

В ОУ”Васил Левски” също имаше връстнички на баба Еленка. Те научиха как да поздравяват на шест европейски езика. На сцената можеше да се чуе следният диалог:

„Данке, бабо, данке” – „Не съм Данка, момичето ми, Данка беше майка ми, аз съм баба Райна” – „Не бе, бабо, аз ти благодарих на немски  език”.

Баби и внучета размениха познания и по танците, които умеят – от ръченица, през танго и дискотечни ритми. В училищния двор по същото време се провеждаха демонстрации на фотоволтаици и управление на електромобил.

Деца от Острово, Ясеновец и ОУ”Васил Левски”-Разград гостуваха на клуб „Тетрали” в ПМГ”Акад. Обрешков”. Заедно с ръководителя си Веселин Керемедчиев гимназистите-актьори научиха по-малките от тях как да представят текстове така, че да постигнат различно внушение.

Мероприятия от фестивала на ученето през целия живот по същото време имаше и в ОУ”Никола Икономов” Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри”, Професионалната гимназия по облекло „Станка Николица”, Професионалната гимназия по автотранспорт и строителство „Христо Смирненски” и Природонаучния музей съвместно с Центъра за ученическо, техническо и научно творчество.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook