КНСБ с нов лидер в Разград до година – две

Публикувано на октомври 27, 2012

Плавна промяна на ръководството на КНСБ-Разград обявиха от синдиката. Подобни рокади текат в още десетина региона – обясни вицепрезидентът на конфедерацията Пламен Нанков, който участва в заседанието на областното ръководство днес.

Грациела Ранкова сменя Иван Димитров на поста областен лидер на КНСБ-Разград. Тя има медицинско и юридическо висши образования, работила е като акушерка, директор на детска ясла, а от 2010 г. – като юрист в синдиката.

Ранкова реално ще встъпи в длъжност към края на първата година от петгодишния мандат – обясни Нанков. Нейн консултант ще е досегашният лидер. Иван Димитров бе председател на КНСБ пет мандата – от 1994 г. Оставя в наследство синдикат с 4094 човека членска маса, те участват в 133 организации.

Нанков обяви и три предстоящи инициативи на КНСБ, целящи увеличаване защитата правата на профсъюзните членове. Още от догодина се създава фонд за адвокатска защита. 100 адвоката ще се явяват в съдилищата по дела на незаконно уволнени хора. По данни на КНСБ всяко година се водят по 5000 такива процеси, от синдиката смятат да помогнат на 1000 от потърпевшите. Синдикатът подготвя и създаване на Национална взаимоспомагателна каса, работи и по идеи, свързани с риска срещу безработица. Чуйте още от прикачения звуков файл.

Dariknews.bg

 

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook