Учени от Испания, Украйна, Русия и Грузия на научна конференция в Разград

Публикувано на ноември 3, 2012

Учени от цялата страна, от Испания, Украйна, Русия и Грузия ще участват в традиционната двудневна международна научна конференция на РУ”Ангел Кънчев” – Филиал Разград, посветена на Деня на народните будители – съобщиха от пресслужбата на Областна администрация. Научният форум е организиран съвместно с Дом на науката и техниката Разград, Съюз на учените в България – клон Разград, Община Разград и ще се проведе  под патронажа на Областния Управител д-р Валентин Василев.
Откриването му е утре от 13,30 часа в конферентната зала на СПА комплекс „Островче“ край Разград, продължава и в събота.
Тематичните направления на форума са в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии. Ще бъдат  представени 3  пленарни доклада от водещи специалисти в страната и 75 научни доклади с актуална научна и производствена тематика.  Авторите на най-добрите  доклади по секции ще бъдат отличени с Грамота и Кристален Приз на Ректора на РУ”Ангел Кънчев”.
Освен учени в заседанията на конференцията  ще се включат и представители на почти всички фирми от региона, работещи в областта на химичните технологии, биотехнологиите  и хранителни технологии.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook