Биг Бенд на пазара, актьори край фонтана – Ден Втори от Фестивала в Разград

Публикувано на ноември 3, 2012

С откриване на уъркшоп по скулптура в местността „Пчелина“ започна вторият ден от фестивала по проекта „Разград – градът е сцена“ в Разград. Той продължава девет дни, творбите, създадени под ръководството на проф. Стефан Лютаков, ще станат част от градската среда в Разград.

Пообяд сцената бе около фонтана с момченцата до градинката с Часовниковата кула. Там младите актьори от театрална формация „Импулс“ за втори път представиха свои етюди, учиха и зрителите на актьорско майсторство. Ръководител на театралната формация е Мария Петрова-Енева.

Почти по същото време в една от залите на Художествената галерия бяха застлани найлони на пода и подредени стативи и боички до тях. Двайсетината малки художници рисуваха на фона на изпълнения на музиканти от Разградска филхармония. Творбите им бяха подредени в експозиция в галерията.

Музикантите от Биг Бенда на БНР пък свириха на пазара в жк „Орел“ в следобедните часове, после малчуганите, които бяха сред зрителите, имаха възможност да посвирят на част от инструментите на професионалните музиканти. Най-голям беше интересът към ударните инструменти. Мажоретките от състава към ЦРД-Разград танцуваха под акомпанимента на Биг Бенда, те също учиха зрителите как да жонглират с пой и флаг.

11 фолклорни формации от цялата област излязоха на откритата сцена на площад „Момина чешма“, имаше и двама индивидуални изпълнители – 12-годишният Петър Тодоров от Сеново и незрящият Живко Иванов от Исперих.

С вечерен концерт на Биг Бенда на БНР и Градският мажоретен състав завърши първият фестивал по проекта „Разград – градът е сцена“, вторият ще е през юни догодина.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook