Читател-писател: Кампания “Аз държа на себе си!”, преминала през Разград е номинирана за национална награда “Човек на годината”

Публикувано на ноември 9, 2012

Кампанията “Аз държа на себе си!” на сдружение “ГЛОУ” бе номинирана за годишна национална награда “Човек на годината” 2012” за принос към правата на човека и правозащитността на Български хелзинкски комитет (БХК). Наградите “Човек на годината” са морални и нямат финансово изражение. Целта им e да дадат символично признание. Носителят на голямата награда получава статуетка и грамота, останалите наградени – плакет и грамота.
Кампания “Аз държа на себе си!” стартира през юли 2011 година и продължава и в момента. В рамките на кампанията са реализирани 8 инициативи, в които са се включили на живо близо 200 доброволеца от 37 различни населени места. Кампанията има и повече от 900 последователи в мрежата. Част от кампанията е и провелата се през месец юли 2012 година в град Разград инициатива “Разград в движение”. Уникалността на кампанията произтича от факта, че се организира от млади хора за млади хора и е изцяло основана на доброволен принцип. Кампанията предоставя на младежите конструктивни инструменти да разкрият своя лидерски потенциал, за да построят обществена култура на мир и толерантност.
Желаещите да подкрепят Кампания “Аз държа на себе си!” в борбата за наградата могат да го направят в он-лайн гласуването, което се провежда до края на месец ноември през сайта на наградата www.humanoftheyear.org.

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook