Кулинар №1 сготви крокодилско на урок в Разград

Публикувано на ноември 16, 2012

Готвачът на 2011 г. на България приготви крокодилско месо по време на открит урок в Разград. С шеф Ивайло Димитров бе колегата му от националния отбор по готварство Николай Василев, на последната кулинарна олимпиада тимът ни се е класирал на осмо място.
Двамата бяха почетни лектори в часа на 10“е“ клас от Професионална гимназия по икономика „Робер Шуман“. Заради многобройната публика мястото на урокът се проведе не в училището, а в ресторант „Лес“ с управител Милен Цонев.

„Предварителна обработка на морски дарове и риба” бе темата на двучасовия открит урок, теорията представи учителката по учебна практика на десетокласниците Соня Стоянова.
Практическите занятия проведе шеф Ивайло Димитров. Учениците повтаряха действията му първо при почистване на скариди, изчислиха между 40 и 60% фира, после се захванаха и с калмарите. Почистените продукти веднага се отнасяха в кухнята, където шеф Николай Василев приготвяше ястията. Освен за правилата и стандартите в кулинарията от шеф-готвача учениците научиха и подробности за неговите специалитети, все екзотични ястия, не особено популярни в България. Ивайло Димитров сготви дори крокодилско.
Както се полага, урокът завърши с дегустации.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook