Домашен арест за тримата, точили пари от банкови сметки, четвъртият – на свобода

Публикувано на февруари 4, 2009

Мярка за задържане “домашен арест” постанови Разградски окръжен съд за трима от арестуваните в София участници в престъпна група, източвала банкови сметки от страни-членки на ЕС. Непрецизно обвинение бе аргументът на магистратите, прокуратурата оттегли искането си за постоянно задържане под стража за четвъртия обвиняем.
Мярка за задържане “домашен арест” постанови Разградски окръжен съд за трима от арестуваните в София участници в престъпна група, източвала банкови сметки от страни-членки на ЕС. Непрецизно обвинение бе аргументът на магистратите, прокуратурата оттегли искането си за постоянно задържане под стража за четвъртия обвиняем.Другите двата обвиняеми – братята Георги и Радослав Аневи – се явиха с по трима адвокати. Срещу Георги прокуратурата оттегли искането си и 33-годишният столичанин бе освободен, защитниците на 30-годишния Радослав твърдяха, че той е завършил Техникум по обществено хранене и няма технически познания, за да извършва деянията, описани в обвинението. Част от техническите средства са намерени на тавана на бащата на двама близнаци. Братята твърдяха, че не се познават с другите двама.
Обвинението срещу тях е за участие в организирана престъпна група и фалшифициране на банкови карти и използването им за източване на сметки от страни в ЕС. Съдът се съгласи с адвокатите, че обвинението е непрецизно и затова наложи втората по тежест мярка – “домашен арест”. Според разследващи точенето на сметки е извършвано от около 3 години. Разкриването на схемата започва след като миналия октомври два банкомата на една банка в Разград бяха увредени, без от тях да са взети парите. Предполага се, че оттам е взета информация за направа на фалшиви карти.

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , , ,