Читател-писател: Голямата блъсканица

Публикувано на януари 3, 2013

Писмо на наш читател:

“Днес на 27.12.12 г., за голямо мое съжеление ми се наложи да пътувам от с.Стражец до гр. Разград, като за целта възнамерявах да използвам автобусен транспорт. За моя изненада вместо автобусен транспорт се случих на МИНИБУСЕН. Това на една страна, на връщане  от гр. Разград към с. Стражец използвайки същият МИНИБУСЕН транспорт т. нар. ДВОЙКА, в същото транспортно средство,(което според моята лична преценка е с капацитет 15 души)тотално натикаха 30 или повече души-пътници. Макар, че аз самата бях в седнало положение, върху главата си усещах дъхът на още 3-ма души, а върху тялото си теглото на още толкова. Това беше изключителна излагация.
Аз бих искала да задам въпрос към Управителя на Автогара-Разград или лицето, което отговаря за линията Разград-Стражец, “Това ако не е гавра с пътниците какво е”?
Всеки пътник си плаща билета за да се ползва от услугата превоз от Разград до Стражец и обратно, но не мисля, че превозващата компания предоставя услугата в необходимото качество.
Не стига, че през годините постоянно променят автобусното разписание и вече съм на мнение, че ДВОЙКА ще има само сутрин, обед и вечер, то взеха, че направиха великата промяна МИНИБУС вместо АВТОБУС. Още нещо, по повод на един друг случай, когато пък все още бяха налице т.нар ДВОЙКИ – автобуси не мога да си обясня по каква причина не се отваряха предните врати на превозните средства. За зла участ на пътниците те трябваше да се придвижат от предната врата до средната и в нормални случаи, и при навалици.
Интересувам се и от това дали някой от пътниците си е задавал въпросът, защо въпреки превишението на броя пътници в МИНИБУСИТЕ никога те не са били спрени от съответните органи на реда – ДАИ, КАТ и др. На този рiторичен въпрос само се усмихвам. Бих била много удовлетворена ако лично самият управител на Автогара Разград ми отговори.
Накрая една препоръка – “Ако срещу платена услуга няма да може да се ползваме от правото си да получим насрещен КАЧЕСТВЕН ПРЕВОЗ, то май ще е по-добре вместо 1 лв. за билет да съберем пари и да построим осветени тротоари и пешеходни пътеки от гр.Разград до с.Стражец. Излагация в какви времена живеем, разстоянието е 4,5 км от едната до другата точка.”

 

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook