Деветокласник от Разград с бронзов медал от национално състезание по математика

Публикувано на януари 10, 2013

Деветокласник от Разград ще получи бронзов медал от национално математическо състезание, в което са участвали 7705 ученика от 2 до 12 клас.

Цветан Минков е ученик от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“, с по-добри резултати от него в турнира „Иван Салабашев“ са само възпитаници на Софийска математическа „Паисий Хилендарски“.

21-вото издание на състезанието, посветено на финансовия министър в правителствата на Александър Стамболийски и Александър Малинов, се проведе в края на ноември. По регламент децата решават едни и същи задачи по родните си места, след което освен регионални класирания се правят и национални.

Награждаването на национално ниво е насрочено за 13 януари в Института по математика и информатика на БАН в София.

Разград бе за пръв път сред домакините на турнира „Иван Салабашев“. След постижението на Цветан Минков най-доброто представяне сред 140-те участника от региона е на второкласничката в ОУ“Васил Левски“ Кристияна Киранска, която е на 45-то място в националното класиране, на 6 точки от получаване на грамота. Петокласникът от същото училище Денис Къров пък е 48-ми в своята възрастова група, той е на 3 точки от награждаване с грамота.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook