„Живот без дрога“ – и тази година за певци и за спортисти

Публикувано на януари 10, 2013

За втора поредна година инициативата на разградската полиция „Живот без дрога“ ще бъде насочена и към тийнейджърите, които се занимават с музика, и към тези, които спортуват. В два модула ще се проведе инициативата срещу наркоманиите сред младите хора. Концертът на талантливите певци и музиканти ще е на 21 март, а състезанието по спортен многобой – на 27 март. Това ще е 14-тото издание на „Живот без дрога“, което стартира като песенен конкурс.

И за двата модула от инициативата „Живот без дрога“ вече се приемат заявки за участие, срокът е 22 февруари. За музикалния конкурс това става в Центъра за работа с деца. В песенната надпревара могат да участват ученици от цялата област от 5 до 12 клас. Участниците трябва да изразят своето послание с авторска песен по темата, индивидуално или групово. Допускат се за участие и кавър-версии на песни, съобразени с тематиката на конкурса, като те се оценяват само за изпълнение. Награди ще бъдат връчени за: най-добър текст, най-добра музика, най-добро изпълнение на вокално-инструментални групи, вокални групи и индивидуално, най-добро изпълнение на кавър. Заключителният концерт ще се проведе на 21 март.

Записванията за състезанието по спортен многобой са в пресцентъра на ОДМВР-Разград. В надпреварата участват отбори от по 6 човека – 3 момичета и 3 момчета в две възрастови групи – 5-6 клас и 7-8 клас. Отборите се състезават в занимателни спортни игри, при които се изисква бързина, точност и сила. Състезанието е насрочено за 27 март.

Целта на инициативата „Живот без дрога“ е: осъществяване на превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите и насочване на младите хора към осмисляне на свободното им време чрез поощряване на творческите и спортните им изяви като алтернатива на рисковото поведение. Организатор на инициативата “Живот без дрога” е Областна дирекция на МВР – Разград. Партньори в реализирането й са: Център за работа с деца – гр. Разград, Музикална школа ”Илия Бърнев”, РИО на МОМН, отдел ”Образование” при Община Разград, Драматичен театър Антон Страшимиров” и Общински културен център –Разград. Финансирането на инициативата е изцяло чрез дарители от местния бизнес. Дългогодишни спонсори са “Амилум – България” ЕАД и “Балканфарма – Разград” АД, като чрез тяхната финансова помощ се осигуряват награди на отличилите се и предмети с логото на инициативата за всеки участник.

Инициативата “Живот без дрога” е отворена за партньори и за спонсори, подкрепящи идеята и имащи отношение към проблема – уточняват още организаторите.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook