Стая на усмивките правят по проект в СОУ“Христо Ботев“

Публикувано на януари 31, 2013

Ресурсен кабинет и Стая на усмивките са двете материални придобивки от проект на неправителствената организация „Младежки форум 2001“. Целта му е да се подпомогне образователния процес за децата със специални образователни потребности. В област Разград те са около 500, от тях 380 са на интегрирано обучение в масовите училища, 150 са в помощни училища.

Ресурсният кабинет и Стаята на усмивките ще са в СОУ“Христо Ботев“-Разград, което е партньор по проекта „Усмивки за всички деца“. 

И Коцева, и директорът на училището Стойчо Стойчев признават, че по-трудна от работата с децата със специални потребности е работата с родителите на останалите деца. Затова по проекта ще се работи и за подобряване на подкрепящата среда за учениците със специални образователни потребности.

70 педагози от училища и детски градини от област Разград ще бъдат обучени за работа с деца с образователни потребности, по време на обучението им от университетски специалисти ще бъдат изготвени и Наръчник и Помагало за работа с деца със специални образователни потребности, те ще са в общ тираж 1500 броя. Какво още ще се случи в края на 24-месечния проект на стойност 278 625,69 лв. разказва неговият ръководител Елин Харизанов от „Младежки форум 2001“.

Съдействие при реализацията на инициативата, финансирана по ОП“Развитие на човешките ресурси“, оказват и Ресурсният център в Разград и Регионалният инспекторат по образование.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook