Попово, Разград и Исперих спечелиха съвместен туристически проект

Публикувано на февруари 7, 2013

Общините Попово, Разград и Исперих спечелиха съвместен проект, който ще развива дейности в областта на туризма. Тема на проекта е „Път на древни култури и традиции”, като водеща ще бъде община Исперих.

Със 119 точки проектното предложение е било класирано пред 12 други, съобщиха от общинската администрация в Попово. Общата стойност на проекта е 481 830,24 лв., а продължителността му ще бъде 24 месеца. Финансовият принос на общините е 5 процента от цялата защитена сума.

Кандидатстването на трите общини е по схема “Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”. Схемата се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Изискването бе кандидатите да участват в партньорство с още най-малко две общини с цел обособяване на туристически район, формиране на общ туристически продукт и осъществяване на регионален маркетинг и реклама, допълват от администрацията в Попово.

Община Исперих ще развива основно даденостите на територията на историко-археологическия резерват „Сборяново” и тракийските гробници, а Община Разград – на археологическия резерват „Абритус”. Попово ще акцентира върху по-нататъшното развитие на късноримската крепост „Кочавевско кале”, като туристическа дестинация, заедно с природните дадености на целия район.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook