Малка победа на протеста в Разград: Водата няма да е 3 лева, засега

Публикувано на февруари 28, 2013

Първа малка победа постигна протестът в Разград днес. На събралото се множество пред водоснабдителното дружество в града неговият шеф Красимир Стоянов обеща през следващите 2 месеца цената на водата да не бъде увеличавана. Недоволството на местните хора бе предизвикано от информация, че цената на кубик вода ще стане 3 лева, подобно предложение вече е получило одобрение от ДКЕВР. Междувременно обаче членовете на комисията подадоха оставки, докато не бъде избран нов парламент, нов кабинет, нов регулатор, цената остава същата – категоричен бе Стоянов. Той не изключи дори и намаление на стойността на живителната течност, която в момента е 2,68 лв. за кубик, това обаче може да стане само, ако цената на електричеството падне. Токът е част от калкулацията на водата в Разград, тъй като тя е част от система „Дунав“, пристига след преминаване през няколко помпени станции, които работят с ток.

Стоянов обясни, че цената на водата се увеличава и заради намаляване на броя на жителите на Разград, същите разходи се разпределят между по-малко потребители. От октомври пък голяма местна фирма спряла да ползва услугите на пречиствателната станция на „Водоснабдяване Дунав“, тъй като си изградила свое съоръжение.

Протестът пред „ВиК“-дружеството в Разград тази вечер бе далеч не толкова многолюден като неделното шествие. 18-годишните му водачи Любомир Любенов и Валентин Иванов бяха създали предварителна организация. Участниците в митинга получиха листи и химикалки да запишат своите въпроси към Красимир Стоянов, след което в заседателната зала на дружеството влязоха десетина от протестиращите, пред тях и пред журналистите шефът на водоснабдителното дружество отговаря близо час.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook