До 22 октомври приемат творби за „Поетични хоризонти на българката“

Публикувано на август 8, 2013

До 22 октомври се приемат творби за участие в деветото издание на националния литературен конкурс „Поетични хоризонти на българката“. Това съобщиха организаторите на проявата – община Разград, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ и Съюзът на българските писатели.

В конкурса могат да участват всички творци от страната, като представят до три стихотворения на свободна тема, които да не са публикувани в книга, на страниците на периодични издания или в социалните мрежи в Интернет. Конкурсът е анонимен. Стихотворенията се представят напечатани и неподписани по два екземпляра в непрозрачен плик. Вътре в големия плик се поставя малък плик с един екземпляр от стихотворенията – подписани, биографични данни за автора и адрес, телефони или електронни адреси за връзка, прилага се и снимка на автора в малък размер. Малките пликове се отварят след определяне на класацията от журито. Представените творби не се рецензират и не се връщат. Участниците в конкурса дават съгласие за публикуване на стихотворенията.

Творбите могат да се изпращат на e-mail: pr_biblioteka_rz@abv.bg или по пощата на адрес: Разград – 7200, бул. „Бели Лом”28 Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” “ЗА ЛИТЕРАТУРНИЯ КОНКУРС”.

Класираните от първо до трето място ще получат парични и предметни награди; учредена е „специална награда” – статуетка, ще бъдат раздадени и поощрителни награди.

За справка организаторите обявиха и телефони: на директора на РБ“Проф. Боян Пенев“ Жанета Александрова – 084/660 245 и на пиара на библиотеката Димитър Петров – 084/627 317; 0896 086 412.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook