Отглеждат 8 бебета в приемни семейства в Разградско

Публикувано на август 28, 2013

61 са приемните семейства в Разградско – съобщават от Регионална дирекция „Социално подпомагане“. Повечето от тях заявяват желание  да отглеждат  деца  със сходен профил – между 2 и 7 години, здрави. Все повече семейства обаче заявяват готовност  да полагат грижи да новородени – уточняват от социалната служба. Към момента  в приемни семейства се отглеждат 8 деца на възраст до една  година. Желаещи да се грижат за  деца на по-висока възраст  -  над 10 години няма.

По общини най-много са приемните семейства в Разград – 29, в Самуил са 19, в Кубрат – 5, в Исперих – 4, по 2 са в Лозница и Цар Калоян, в Завет няма приемни семейства.

В 11 от семействата в момента няма деца, причината е, че при голяма част от тях децата са били изведени през последните месеци и към момента е в ход процедура по избор на ново дете или процедура по напасване /опознавателни срещи на приемното семейство с дете/. Някои от свободните приемни семейства са от новоутвърдените през последните месеци на 2013г. и за тях също е в ход процедура по избор на подходящо дете.  За 2 от семействата, при които няма настанени деца предстои представяне на приемното семейство пред Комисията по приемна грижа с предложение за заличаване. Причините за заличаване са различни – по молба на приемното семейство или поради промяна в ситуацията, водеща до невъзможност да полагат качествени грижи.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook