Официално: Апти, Заимов и Жеков са предложенията от Министерството на здравеопазването за шефове на МБАЛ

Публикувано на септември 3, 2013

Слуховете, че д-р Левент Апти, д-р Владимир Заимов и д-р Гечо Жеков са предложенията на Министерство на здравеопазването за членове на директорския борд на МБАЛ“Св. Ив. Рилски“, се потвърдиха. На заседание на Постоянната комисия по здравеопазване към Общински съвет-Разград днес председателят на местния парламент Милена Цанева обяви имената им и уточни, че лично е изискала от лечебното заведение документацията по предстоящото Общо събрание на акционерите в МБАЛ включително професионалните биографии на тримата.

На заседанието на комисията съветниците не определиха своя представител на Общото събрание, оставиха избора за сесията на 12 септември, ден преди събирането на акционерите. Упълномощиха обаче още неизбрания си представител да гласува „за“ и по трите точки от дневния ред на събранието: за промяна в състава на Съвета на директорите, за определяне мандата на новия борд и на размера на заплатите на неговите членове. Четирима съветници от здравната комисия гласуваха „за“ докладната с това предложение, двамата местни парламентаристи от ГЕРБ се въздържаха, председателят на комисията д-р Апти обяви, че няма да участва в гласуването, а д-р Заимов, който също е член на тази комисия, не бе в залата по време на гласуването.

Провеждането на Общо събрание се наложи заради подаването на оставки от двама от настоящите членове на Съвета на директорите: д-р Иван Петров и д-р Георги Кулишев. Община Разград е с 8,88% дял в акционерното дружество, държавната е със 76,68% останалите шест лудогорски общини – си поделят останалите проценти до 100.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook