Над 17 000 кубика дърва са продали държавните лесничейства в Разградско

Публикувано на септември 7, 2013

Над 17 000 кубика дърва за огрев са продали лесничействата в Разградско на населението от региона. Това обявиха на среща с общинските кметове шефовете на трите държавни структури. Те се оплакаха, че селските кметове не се ангажират със събирането на парите за дървата, което затруднява снабдяването и доскоро имало населени места без нито една заявка. Градоначалниците обясниха това с разминаванията между платено и доставено количества дърва, за които хората търсели отговорност от кметовете.

Най-много са заявените дърва от Държавно ловно стопанство „Воден“, около 15 000 кубика. Вече са доставени на хората 9000 кубика – обяви директор на „Воден“ Иван Глухарев.

8000 кубика са заявили пред Дивечовъдно стопанство „Сеслав“ жителите на общините Исперих, Завет и Самуил. Доставени са им 3500 кубика, като е възможно и над предварителното количество да се осигури още около 1000 кубика – обясни директорът на „Сеслав“ Красимир Туджаров.

800 семейства от общините: Цар Калоян, Самуил и Лозница са закупили дърва от Държавно лесничейство – Разград – съобщи директорът на институцията Пламен Колев. Поръчаните дърва са 6700 кубика, доставени са 4600.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook