Кучета от 5 държави на изложба в Разград

Публикувано на септември 10, 2013

Кучета от 5 държави ще участват в изложба в Разград. Всъщност събитията, посветени на четирикраките приятели на човека са общо четири, и са обединени в надслова „Дни на кинологията Разград 2013“ – разказва един от авторите на идеята Разград да домакинства на тези събития Полина Иванова.

Петък, събота и неделя са „Дните на кинологията“ в Разград. Над 60 породисти кучета ще се представят на голямата поляна в местността „Пчелина“, където се провежда мотосъбора. Вероятно четирикраките ще са и повече, тъй като има възможност за записване на място. Първоначалното намерение е изложбата да е национална, а от догодина да се мисли за международни покани, заявки обаче дошли и от четири съседни държави – Гърция, Турция, Румъния и Сърбия. Така кучетата на „Пчелина“ ще са от общо пет държави.

Вход за изложението няма да има, за малчуганите ще има оформен детски кът.

Първото събитие в програмата е семинар на тема „Бъдещо и настояще развитие на ловните кучета. За морфологията, наследствените болести, генетиката, правилното хранене и избора на куче ще говорят международният съдия по кинология д-р Радослав Стойнов и Камелия Босилкова от „Happy Dog”. Семинарът ще е в хижата на общината.

Кинолозите поканили и хотелиери за тази дискусия, но те не откликнали.

Проблемът в българските хотели е, че в повечето от тях не се допускат животни – обяснява Иванова.

В събота на „Пчелина“ ще има последователно две изложби – Национална киноложка изложба с ранг САС и Специализирана изложба на Епаньол Бретон с ранг САС.

В неделя ще има демонстрации по стрелба с лък, на полицейски кучета, също и на училището за кучата „Послушен“-София, демонстрация Аджилити и Послушание.

В 13,00 ч. започва Любителска киноложка изложба. В 15,00 ч. е награждаването. Наградите са доста – купи, медали, предметни награди от спонсорите.

Това ще е първото издание на Дните на кинологията в Разград, но се предвижда да стане традиция. Трудно се организира – казва Полина Иванова. Има и куриозни случки, някои помислили, че става въпрос за кинофестивал.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook