Четвъртокласници ще учат за програмисти в ОУ”Васил Левски”-Разград

Публикувано на септември 13, 2013

Детска школа за програмисти започва работа в ОУ“Васил Левски“ в Разград. Обучението ще е безплатно и няма да бъде само за ученици от школото, а за всички желаещи деца от общината.

Школата е част от софтуерната академия „Telerik“, веригата включва 26 училища в 19 български града. Разградското учебно заведение е избрано чрез конкурс – обясниха директорът на ОУ“Васил Левски“ Диана Първанова, учителят Венелин Николов и представителят на академията Огнян Петков.

В школата по софтуер в Разград ще се обучават 50 деца от 4, 5 и 6 клас. Те ще изучават машинния език C#, като в края на обучението си сами ще могат да изработват сайтове и игри. Обучението е в голяма степен под форма на игра, 26-те школи в страната ще са в почти непрекъснато съревнование – под формата на олимпиади и състезания.

Заниманията ще са в извънучебно време, вероятно през уикендите, когато ще е удобно на децата, всяка седмица по 4 часа.

Желаещите да се запишат могат да подават молби за участие в школата от 16 до 27 септември всеки работен ден от 17,30 до 19,00 ч. в компютърната зала на училището, там ще се провеждат и занятията в школата. За повече информация родителите и децата могат да се обадят на тел. 0879835880 – Венелин Николов.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook