С вила, бухалка и юмруци е убит Добрин Русев от Дряновец

Публикувано на септември 19, 2013

Тримата мъже, задържани за убийството на 60-годишния Добрин Русев от Дряновец, остават в ареста – постанови Окръжен съд-Разград.

По време на трите дела срещу Станьо Станев и двама от синовете му – 20-годишният Иван и 29-годишният Димитър – стана ясно, че убийството е извършено със сап от вила, бухалка и с юмруци. Кой от тримата как е удрял обаче единственият свидетел не помнел. Основната вина за престъплението пое 51-годишният баща, на когото малкият син се оплакал в понеделник малко преди полунощ, че Добрин Русев го е ударил 20 минути по-рано. Пред съда Иван разказа, че убитият го спрял на улицата и го попитал защо кара на дълги светлини, младежът обяснил, че е повреден лостът, при което Добри го ударил с юмрук около носа. Баща и син отишли до дома на Димитър, взели и него „за да се разберат с бай Добрин”, както обясниха пред съда. Той ги посрещнал също с кол и пръв нанесъл удар на бащата. Синовете отвърнали и започнал боят.

Поради скорошната случка все още няма съдебно-медицинска експертиза, а само съдебно-медицинско мнение, но то е категорично, че мъжът от Дряновец е починал вследствие на удари по главата.

Защитниците и на тримата поискаха по-леки мерки за задържане – домашен арест или парична гаранция, но съдът отказа, поради обоснованото предположение, че са извършили тежкото престъпление, а също и поради опасността да се укрият, синовете са работили в чужбина. По отношение на по-големия син Димитър, който има три деца, едното – на 6 месеца, и трябва да се грижи за тях, прокурор Тихомир Тодоров коментира, че се опасява, че ако бъде пуснат под домашен арест буйната капанска кръв на съселяните на Добрин Русев може да ескалира до линч, от който ще го спаси само задържането под стража.

Постоянните мерки за задържане под стража на тримата подлежат на обжалване пред Апелативен съд-Варна.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook