Детската полицейска академия се проведе в трева до колене

Публикувано на юли 12, 2013

60 възпитаници на разградски училища завършиха Детската полицейска академия в Разград днес.

Инициативата на местната ОДМВР се провежда на 13-та поредна година в последния ден на „Еколято”-то, организирано от Центъра за ученическо, техническо и научно творчество.

Откриването бе направено с демонстрация на полицейско куче. Последва викторина с въпроси, свързани с правилата по безопасност, а след това всички присъстващи получиха подарък лятна козирка с логото на академията. Подаръците са изготвени благодарение на „Амилум България” и „Балканфарма”.

По време на академията участниците трупат знания и умения как да реагират при критични ситуации и природни бедствия, запознават се с действащото законодателство, придобиват чувство за отговорност и работа в екип, не на последно място осмислят свободното си време през ваканцията.

Основен организатор на инициативата е полицията – три от секциите по време на Детската академия се сформират от нейни структури. Това са КАТ, Пожарна безопасност и Спасителни дейности.

Партньори на ОДМВР-Разград са Български червен кръст и Центърът за ученическо, техническо и научно творчество. В секцията на БЧК се обясняват правилата за оказване на първа помощ в различни ситуации, като децата сами участват в демонстрациите. Специалисти от РИОКОЗ пък провеждат здравни беседи, свързани със здравословното хранене, тютюнопушене, ухапвания от кърлежи, лаймска болест, кучешка тения и други.

По ирония на съдбата познанията от здравната инспекция бяха видимо най на място, тъй като и децата, и възрастните газеха в неокосена трева до колене в района на Пантеона в Градския парк. В нея не само кърлежи, а и по-едри представители на българската фауна можеше да се срещнат с децата на Разград.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook