Червенокоса рускиня стана Кралица на киселото мляко в Разград

Публикувано на юли 24, 2013

Червенокоса рускиня бе избрана за Кралица на киселото мляко в Разград. Конкурсът по красота е традиционен елемент от Панаира на киселото мляко, който се провежда за 12-ти път в Разград. В надпреварата участват танцьорки от фолклорните ансамбли, включени във трите вечерните концерта от Панаира.

Журито с председател хореографа Румян Занев, журналиста Георги Тодоров, актьора Станислав Станчев и Владислав Иванов от фирма за доставка на интернет избираше между 10 кандидатки, по две от: Русия, Турция, Аржентина, Италия и България. В първия тур момичетата представяха танц на своята нация, а във втория тропаха ръченица.

За победителка журито избра 20-годишната Евгения Фахрутдинова от руския град-побратим на Разград Орел. Първа нейна подгласничка стана аржентинката Хуана Камбас, а втора подгласничка – туркинята Джансу Зиндир. Фирма „Нетуърк България” също връчи награда, спечели я Ива Стоянова.

Червенокосата кралица на киселото мляко разказа, че от 5-годишна се занимава с танци, първо – балет, а сега – и фолклорни. Участвала е и в други конкурси за мис, но този бил различен – конкурентките били като семейство. Харесало й българското кисело мляко и заради него смята посещението й в Разград да не е последно.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook