Избраха Мисис и Мистър Куче

Публикувано на юли 18, 2013

Кокершпаньолка и бернско пастирско куче са най-красивите представители на своя вид в Разград. Това са резултатите от конкурса за Мисис и Мистър Парк куче в Разград. Той се проведе по време на официалното откриване на първата в града площадка за свободно разхождане на кучета в Разград. Тя се простира върху 5 дка между Младежкия дом и стадион „Лудогорец Арена“. Изградена е по настояване на собственици на кучета от града. Средствата, които са инвестирани в нея, са около 900 лв. – обясни заместник-кметът Любомир Цонев. Съоръженията за игра и тренировки на домашните любимци са изградени от работници в общинското предприятие „Паркстрой“ от отпадъчни материали – дъски, колове, гуми, най-скъпи са кошчетата за екскременти. За собствениците на кучетата пък са поставени пейки и беседка.

Предстои изграждането на още две площадки – в жк „Орел“ и в квартал „Водна централа“ – обяви Цонев.

Над 20 кучета участваха в конкурса по красота. Те дефилираха по полове заедно със собствениците си по две обиколки на част от градинката в две посоки. Жури с председател на д-р Добромир Матеев от Агенцията по безопасност за храните, Людмил Лилов от Ловно-рибарското дружество „Сокол“ и собственичката на куче Албена Кирилова оценяваха външния вид и поведението на кучетата спрямо стопаните им и останалите животни.

За Мисис Парк Куче бе избрана кокершпаньолката Рая със собственик Валери Пасев, а за подгласничка – родезийският риджбек Хара на Илонка Атанасова. Мистър Парк Куче е едногодишното бернско пастирско куче Герман на Ганчо Ганев, то е син на шампион на Полша и шампионка на България в тази порода. Втори остана голдън редрийвърът Бруно на Даниела Хаджийска. За всички участници имаше по кутия храна за кучета, а за победителите – ваучер за пазаруване в „Кауфланд“ и верижка за куче.

В церемонията участваха с демонстрации и две полицейски кучета.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook