Здравко и Теодор от ПМГ – с второ място на конкурса в Москва

Публикувано на май 6, 2013

Десетокласниците от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“-Разград Здравко Здравков и Теодор Спасов с престижна награда от участието си в седмото издание на Международния конкурс „Математика и проектиране“, провел се в Москва от 30 април до 4 май.

Двамата млади разградчани са спечелили второ място в раздел „Математика и изкуство“ с разработката си „Златното сечение и една анкета в ПМГ“Акад. Н.Обрешков“. Техен научен ръководител е Коста Попов.

Международният конкурс “Математика и проектиране” се организира от Академията за социално управление с поддръжката на Министерството на образованието на Московска област. Инициатори за създаването на този конкурс са проф. дпн Сава Гроздев от Института по математика и информатика към БАН и проф. Татяна Сергеева от Академията за социално управление. Председател на научното жури на конкурса е проф. дмн Николай Христович Розов, декан на Факултета по педагогическо образование при МГУ„Ломоносов”.

15-членният български отбор е постигнал три първи, пет втори и две трети места в конкуренция с най-добрите участници от Русия, Казахстан и Беларус.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook