От Лозница започнаха срещите на полицията с първолаците

Публикувано на септември 26, 2013

Близо 900 първолачета от Разградска област ще получат учебни програми и карти от полицията тази учебна година – съобщиха от ОДМВР-Разград.

Инициативата се провежда за 12-та поредна година в област Разград. Стартът днес бе даден в Начално училище “Васил Левски” в Лозница, където за първи път прага на класните стаи прекрачват 28 деца. По традиция служителите на реда раздават специални карти, по които децата заедно с родителите си да открият най-безопасния път от училище до дома. Малчуганите се запознават с районния полицейски инспектор и инспекторите от Детска педагогическа стая.

За първи път тази година карти и учебни програми ще получат първолачетата в Лозница и Кубрат. В Исперих такива пособия се раздават за втора година, а в Разград, Цар Калоян и Завет кампанията върви ежегодно от самото й създаване.

По съгласуван с Регионалния инспекторат на МОН график полицейските инспектори и инспекторите Детска педагогическа стая ще посетят всяко училище в региона. В община Исперих срещите с първолаците стартират на 26 септември от ОУ „Васил Априлов”, в община Разград и община Цар Калоян – на 7 октомври.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook