Изменят общинския бюджет заради разкопки на „Абритус“ и школата на „Лудогорец“

Публикувано на октомври 1, 2013

Изменение на общинския бюджет е точка първа в утрешната сесия на местния парламент в Разград. Заседанието на Общинския съвет започва в 13,30 ч. в залата на 11 етаж в община Разград.

Промяната в бюджета не променя общия му обем, а представлява вътрешно разместване на разходите, свързана е с временното замразяване на проекта „Абритус – мистика и реалност“. 219 051 лв. е било предвиденото съфинансиране по него, той е спрян заради открити нови археологически структури, които са застрашени от разрушаване ако се продължи изпълнението на проекта. С част от парите – 86 812 лв. – местната управа предлага да се продължат разкопките на Абритус, а друга част – 70 000 лв. да бъдат предоставени на футболен клуб „Лудогорец“ за Детско-юношеската школа. Настояването на ръководството на шампионите е било за 100 000 лв.

Общо 22 са докладните записки в дневния ред на местните парламентаристи утре. Освен бюджета те ще обсъждат утвърждаване на маломерните паралелки в общинските училища, също и отмяна на три наредби и приемане на нови на тяхно място. Това са: Наредба № 4 за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на община Разград,  Наредба № 13за рекламната дейност на територията на община Разград и Наредба № 8 за разрешаване, функциониране и премахване на преместваеми обекти на територията на община Разград.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook