Дело срещу бившия областен на Разград започва отново

Публикувано на октомври 1, 2013

 Дело за безстопанственост срещу бившия областен управител на Разград Наско Анастасов тръгва отново. Апелативният съд във Варна отмени оправдателната присъда на разградския окръжен съд, който през май тази година оневини ексгубернатора.

Допуснати са съществени нарушения на процесуалните правила. Между различните счетоводно-технически експертизи по делото има противоречия, а това прави присъдата необоснована, гласи заключението на висшите магистрати. Те връщат процеса за ново разглеждане от друг състав в Разград.

Съдебното дирене срещу Анастасов е заради продажбата на държавна вила в местността “Пчелина” край Разград. През пролетта на 2009 година, действащият тогава губернатор, разрешил имотът да стане частен срещу 211 хил. лв, цена според обвинението два пъти по-ниска от пазарната.Освен, че е ощетил държавата бившият областен е облагодетелствал и фирмата купувач, която е свързана с брат му Светослав Анастасов.

Това е поредният процес, по който Наско Анастасов трябва да отговаря за действията си като областен управител. Той вече бе оправдан по друго дело за безстопанственост, свързано с ремонти и строеж на същата вила, докато тя е била под негово разпореждане. Трето наказателно преследване за 500 хил. лв, платени неправомерно за ремонт на църкви и джамии, разрушени от буря, за които метеоролозите твърдят, че не се е състояла, предстои да приключи.

standartnews.com

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook