Двама свидетели в чужбина отложиха делото за удавената Ива

Публикувано на октомври 3, 2013

Поредно отлагане на процеса за удавената през 2009 г. Ива Христова от Разград. Двамата призовани за днес свидетели се оказаха в чужбина.

Делото се гледа за втори път от Окръжен съд-Разград. Веднъж завърши с условни присъди, върнато бе от Апелативен съд-Варна за ново разглеждане миналата година. Работникът по поддръжката на басейна „Аква Холандия“ Стоян Христов и собственика на хотелския комплекс през 2009 г. Шукрю Акяр бяха последните неразпитани свидетели. Заради информация, че холандския гражданин Акяр е в Разград заседанието бе прекъснато и съдебната охрана изпратена да го търси в хотел „Мимоза” и при адвоката му, оказа се обаче, че си е тръгнал в края на миналия месец.

Заради важността на свидетелите съдът указа на МВР да ги издири, не само в своята база данни, а чрез техни близки и роднини, също и чрез Търговския регистър. Делото беше отложено за 12 ноември.

Четирима са обвиняемите в процеса: Златко Маринчев от Горна Оряховица – технически ръководител на „Нола 7“ -  фирмата-изпълнител на строителните работи на басейна, в който се удави малката шампионка по плуване; проектантът от същата фирма Николай Попов от Благоевград; шефът на фирмата, упражнила техническия надзор, Теодосий Тошев и неговата служителка Дочка Дачева от Разград. Обвинението е за причиняване на смъртта на Ива Христова поради немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.

Докато тече второто дето между последните две заседания почина и бащата на момичето.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook