Нов път Разград – Търговище за новия програмен период 2014-2020 г. обеща министър Терзиева

Публикувано на октомври 3, 2013

Парите по оперативна програма „Транспорт“ няма да стигнат за доизграждането на автомагистрала „Хемус“, търсим други начини за финансиран, мислим и за заеми. Това заяви в Разград регионалният министър Десислава Терзиева. Тя коментира още, че правителството ще въведе нова политика относно поддръжката на шосетата в страната. Годишно ще се отделят между 70 и 150 милиона лева – увери тя общинските кметове от Разградско. Зарадва ги с новината, че ще се ремонтира основно пътят към Търговище.

Не съм министър на магистралите, а на регионалното развитие – заяви в Разград министър Десислава Терзиева, допълвайки, че намаляване на различията между регионите е основен приоритет на настоящото правителство. Терзиева започна срещата си с областния управител на Разград Стоян Ненчев и общинските кметове от Лудогорието с добра новина за региона – предстоящ ремонт на пътя Разград – Търговище.

Като критични кметовете посочиха и други пътни участъци, на което Терзиева отвърна с информацията, че нейното ведомство подготвя Програма за рехабилитация на шосетата в най-тежко състояние, по думите й 35% от републиканската пътна мрежа е в окаяно състояние. В списъка с пътища ще има шосета от различни региони – увери Терзиева. Според нея годишно за поддръжка на пътища държавата трябва да отделя между 70 и 150 милиона лева.

Кметовете от Разградско поискаха диференцирано разпределени на парите за снегопочистване за различните региони, също и въвеждане на отсрочки за изготвянето на нови устройствени планове на населените места, за които нямат пари в общинските хазни. И по двата проблема Терзиева обяви, че предстоят разговори с ресорните ведомства. Тя коментира и темата с доизграждането на автомагистрала „Хемус“, като не изключи вариантите за изграждане на отделни участъци и със заеми.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook