Събраха над 3000 лв. за болния Емре

Публикувано на октомври 10, 2013

3136 лв. са събрани за лечението на 14-годишния Емре Яхов, парите вече са преведени по сметката на родителите му – съобщиха от ръководството на училището, в което учи момчето – ПМГ“Акад. Никола Обрешков“.

Благотворителната акция стартира миналия петък по инициатива на съучениците на Емре от 8“г“-клас.  Тогава момчето беше все още в болница „Света Марина” във Варна. С касички децата обиколиха всички разградски училища. Кристияна Кирова от 8“а“ клас създаде група в социалните мрежи, чрез която информацията достигна по-бързо до желаещите да помогнат.

Още в първия ден на кампанията бяха събрани 1000 лв., а до последния ден сумата достигна до 3136 лв., с които финансово бе подпомогнато лечението на момчето във Военномедицинска академия в София.

Кампанията бе подкрепена от Ученическия общински съвет в Разград, чийто председател е Ралица Петракиева – ученичка в 11в клас на ПМГ и от Фахредин Мехмед – зам.-председател на Съвета на децата към Министерския съвет, ученик в 9г клас на ПМГ. С лично дарение се включиха обществени личности, институции, частни дарители от нашия град и чужбина.

Семейството на Емре Яхов и ръководството на ПМГ отправят благодарност за изключителната солидарност и навременно оказана помощ от страна на всички ученици и учители от нашия град.

Dariknews.bg

 

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook