Домусчиев е поискал 4 млн. лева от община Разград за стадиона

Публикувано на октомври 14, 2013

Кметът на Разград Денчо Бояджиев е поискал вчера от премиера Пламен Орешарски финансово съдействие от държавата за ремонта на стадион „Лудогорец Арена“. Това стана ясно ден след визитата на министър-председателя в Разград, срещата му с кметовете от област Разград бе при закрити врата и първоначално тази тема не бе обявена като обсъждана. От днешната информация на пресцентъра на Областна администрация не става ясно дали и какво е отговорил Орешарски.

Пред него кметът Бояджиев обяснил, че 80% от общата стойност на ремонта се поема от собствениците на футболен клуб „Лудогорец“. Сумата от 4 милиона лева, която се очаква да е приносът на община Разград обаче, е обективно непосилна за общинския бюджет, затова се търси държавно финансиране. Тазгодишният бюджет на община Разград е общо 32 милиона лева.

Целта на ремонта е спортното съоръжение да бъде лицензирано с 4 звезди, така че да може да приема мачове до полуфинали на евротурнирите. Стадионът е общинска собственост, ползва се от футболния клуб на база договор за публично-частно партньорство. Поради това, че не отговаря на изискванията на УЕФА за подобни срещи българският шампион играе мачовете си от груповата фаза в Лига Европа на националния стадион „Васил Левски“ и верните фенове от Разград пътуват над 300 км., за да подкрепят любимия отбор.

Dariknews.bg

 

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook