Спряха 24 менте-таксиджии

Публикувано на октомври 18, 2013

От началото на година служители на ДАИ, Пътна и Икономическа полиция са разкрили 24-има водачи на нелицензирани таксита. Това обяви на заседание на Областната комисия по безопасност на движението Пламен Цанков от ДАИ. Колите на менте-таксиджиите са спрени  от движение за по 6 месеца, а част от шофьорите са вече с присъди.

От началото на годината четиримата инспектори в ДАИ-Разград са съставили 485 акта за нарушения, наложените глоби са за 192 000 лв. – съобщи Пламен Цанков. Допълни, че по причини, свързани с нормативното законодателство, не успяват да се справят единствено с фирмите, които се регистрират в страната, но извършват транспортни услуги основно в чужбина.

Сред успешните кампании на инспекторите от ДАИ е тази срещу нелицензираните таксиджии. Проверките са съвместни с Пътна и Икономическа полиция.

….засечени са 24-има таксиджии без правоспособност.

При проверките на жълти автомобили пък са засечени четирима водачи без право на управление.

Строго се проверяват и жълтите рейсчета, които возят ученици, установени са четири нарушения и при тях.

Цанков обяви и резултатите от изпитите за кандидат-шофьори. От началото на годината теоретичната част при 50% от изпитваните се извършва с таблети, от 2138 човека успешно са положили изпита 61% от хората, година по-рано са били 56%. При практическия изпит тенденцията е в другата посока – 62% през 2013 г. срещу 66% през 2012 г.

Dariknews.bg

 

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook