„Топлофикация“-Разград спечели първия си европроект

Публикувано на октомври 18, 2013

„Топлофикация“-Разград спечели първия си европроект. Той е на стойност 110 000 лв., свързан е с безопасността на труда, по него ще бъдат закупени нови работни облекла за служителите, ще се санират и част от помещенията.

Първият спечелен европроект на „Топлофикация-Разград“ е под надслов „Усъвършенстване на организацията на трудовата дейност и подобряване условията на труд“. Финансирането е по ОП“Развитие на човешките ресурси, общата стойност е 110 219,11 лв., от тях обаче 20% е съфинансирането от дружеството – обясни ръководителят на проекта Георги Димов.

12 вида дейности включва проектът, който е продължителност 1 година. По него във фирмата ще бъде въведена система за управление на здравето и безопасността при работа съгласно BS OHSAS 18001:2007.  Всичките 37 работещи във фирмата ще бъдат обучени за работа с тази система. Нови лични предпазни средства и специално работно облекло ще бъдат закупени за 36 служители. Дружеството ще се сдобие и с 4 броя хидранти и 6 противопожарни шланга. Ще бъде подменена дограмата в няколко помещения, ще се поставят и 3 климатика.

Обществените поръчки за избор на изпълнител за избор на изпълнители на предвидените доставки и услуги вече са стартирали – уточни Димов.

Dariknews.bg

 

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook