Сребро за 17-годишните бадминтонистки от Разград

Публикувано на октомври 23, 2013

Със сребърни медали се завърнаха девойките на Цветан Танев от Държавното отборно първенство за юноши и девойки до 17 години – съобщи наставникът на младите спортистки.

Разградският клуб участва с два отбора в турнира в Севлиево – и при момичетата, и при момчетата.

След неубедителни игри в групата си юношите Иван Кръстев, Димитър Стефанов, Галин Иванов и Мартин Минков загубиха  от отборите на Бургас и Стара Загора и заеха 6-9 място в крайното класиране.

При девойките жребият постави отборът от Разград в тежка група с тимовете от Димитровград и Хасково, като само първото място в групата осигуряваше участие във финалната тройка. Целта на нашите девойки бе класиране в призовата тройка. Опитните Десислава Танева и Лидия Русева, както и три години по-малките: Йоанна Кръстева и Димана Христова след отлични игри  победиха съответно с 5:0 и 4:1. За разпределение  на държавните отличия освен нашите се класираха и девойките на Дупница и Пазарджик. Една победа сингъл не стигна на бадминтонистките ни, за да се стъпят на най-високото стъпало на почетната стълбичка. С победа над Пазарджик с 3:2 и  загуба от Дупница с 2:3    те заслужиха сребърните медали на държавното първенство.

През първия уикенд на ноември във Велико Търново ще се проведе държавното отборно първенство за най-малките – единадесетгодишните бадминтонисти – съобщи  още Танев И в него разградският клуб ще участва с два отбора – момичета и момчета.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook